topmenu

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Χωριάτικη σαλάτα.

Υλικά

Η ελληνική χωριάτικη σαλάτα,  γίνεται με ντομάτα, αγγούρι, λάδι, ρίγανη και αλάτι. Προαιρετικά εμπλουτίζεται με φέτα, ελιές, κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά. Κάποιες φορές προστίθεται κάππαρη και ξύδι και για διακόσμηση μαϊντανός.

Στα εστιατόρια καλείται απλώς "χωριάτικη"

Προετοιμασία


Οι ντομάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια. Η φλούδα του αγγουριού αφαιρείται προαιρετικά. Στη συνέχεια το αγγούρι, το κρεμμύδι κι η πιπεριά κόβονται σε λεπτές φέτες και τοποθετούνται στη σαλάτα με τη ντομάτα και το αγγούρι. Τέλος, προστίθεται η φέτα και οι ελιές (μαύρες συνήθως),  λάδι, αλάτι και ρίγανη. Προσφέρεται σε βαθύ πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.